Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ


ΕΥΧΕΣ ΣΤΟΥΣ ΑΦΑΝΕΙΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΑΝΟΙΞΗΣ

Οι ανοιξιάτικες πολιτιστικές εκδηλώσεις της Ιεράπετρας συνεχίζονται με επιτυχία. Άρχισαν στις 24 Απριλίου 2010 με την εκδήλωση «ΟΙ ΓΛΩΣΣΕΣ ΤΑΞΙΔΕΥΟΥΝ» που έγινε με αφορμή ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα Κομένιους, το οποίο ξεκίνησε το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας σε συνεργασία με ένα γυμνάσιο από τη Μπόβα Μαρίνα της Καλαβρίας στην Κάτω Ιταλία. Ο τίτλος του προγράμματος «ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΩΝΟΥΝ».
Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Λασιθίου και το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας. Συνδιοργανωτές ήταν ο Δήμος, ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Λασιθίου και το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας. Σημαντικοί αρωγοί της εκδήλωσης υπήρξαν το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας καθώς και το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Σπουδών-Ίδρυμα Μανόλη Τριανταφυλλίδη. Ιδιαίτερη ήταν η συμβολή του κεντρικού ομιλητή της εκδήλωσης, Γ. Παπαναστασίου, ιστορικού γλωσσολόγου, Διευθυντή του Ινστιτούτου Νεοελληνικών Σπουδών.
 Κατά γενική ομολογία, ήταν μια εξαιρετική εκδήλωση για την οποία εργάστηκαν σκληρά οι μαθητές και καθηγητές του 1ου Γυμνασίου που συμμετέχουν στην ομάδα υλοποίησης του προγράμματος και ο πρόεδρος του Συνδέσμου Φιλολόγων Ν. Λασιθίου Μανόλης Τζάβλας.
Στην παρουσίαση του Ερωτόκριτου και των έντεχνων κρητικών τραγουδιών βοήθησε με το λαγούτο του ο εξαιρετικός λαγουτιέρης συντοπίτης μας, ο Μανόλης Καραβυράκης. Αμέσως μόλις του το ζητήσαμε, δέχτηκε με μεγάλη προθυμία να προσφέρει αφιλοκερδώς τη γνώση και εμπειρία του, να θυσιάσει πολύτιμο προσωπικό χρόνο για την εκδήλωσή μας. Με τις πολύτιμες συμβουλές του, το χιούμορ του και την άριστη συνεργασία του με τα παιδιά συνέβαλε στην επιτυχία του πρώτου μέρους της εκδήλωσης. Τον ευχαριστούμε θερμά.     
Επίσης ευχαριστούμε το συγκρότημα encardia που συνέβαλε στην ψυχική μας ανάταση μέσα από τη μουσική περιδιάβασή του σε ήχους της Κάτω Ιταλίας.
Στην επιτυχία της εκδήλωσης συνέβαλε πολύ και η στήριξή της τόσο από  τα τοπικά μέσα επικοινωνίας όσο και από τους χορηγούς, που έδειξαν το έμπρακτο ενδιαφέρον τους και την ευαισθησία τους προς το πρόγραμμα που εκπονούμε προσφέροντας με προθυμία τη συνδρομή τους.
Το 1ο Γυμνάσιο Ιεράπετρας και ο Σύνδεσμος Φιλολόγων Ν. Λασιθίου αισθάνονται την ανάγκη να εκφράσουν τις θερμές και ειλικρινείς ευχαριστίες τους προς τους παρακάτω:
Το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Γυμνασίου Ιεράπετρας για το ταξίδι που μας πρόσφερε στις κρητικές γεύσεις καθώς και
Την ομάδα μαθητών του 1ου γυμνασίου που με την καθοδήγηση της κ. Χατζημαρκάκη Καλλιόπης βοήθησε στην εκπλήρωση αυτού του ταξιδιού.
Την εφημερίδα ΑΝΑΤΟΛΗ και τις δύο τοπικές εφημερίδες ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ21ος ΑΙΩΝ και ΔΙΕΞΟΔΟΣ που δημοσίευσαν αφιλοκερδώς όλα μας τα άρθρα.
Τους τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς ΗΧΩ, ΠΛΑΝΕΤ και ΡΑΔΙΟ-ΛΑΣΙΘΙ και τον 104.4 FM RADIO Αγίου Νικολάου ως χορηγούς επικοινωνίας.
Τον Τζουβελέκα Μανόλη για την κατασκευή blog για την εκδήλωση στη διεύθυνση http://magnagrecia.wordpress.com
Τις ΜΙΝΩΙΚΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ για την παροχή των εισιτηρίων
Για την προσφορά διαφόρων χρηματικών ποσών:
Το Συναιτερισμό Φαρμακοποιών Κρήτης (ΣΥΦΑΚ)
Την ALPHA BANK
Την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος
Την ΑΤΕBank
Το mega super market ΑΡΙΑΔΝΗ (Αφοι Κάκκος)
Το Σούπερ Μάρκετ της Ένωσης Ιεράπετρας
Το φαρμακείο του Μανόλη Τυράκη,
Το Ie Café του Μάνου Κοντοπόδη
Το τουριστικό πρακτορείο South Crete Tours του Γιώργου Μαυράκη 
Το τουριστικό πρακτορείο anakosa του Γιάννη Σιγανού
Τα φυτώρια ΦΥΤΟΓΕΝΕΣΗ του Γιώργου Βαρελάκη
Το ζαχαροπλαστείο ΚΟΡΟΝΑΤΟ
Τη σχολή χορού ΧΟΡΟΜΑΝΙΑ της Νίκης Παπαδάκη
Το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΠΡΟΤΥΠΟ
Το φροντιστήριο Μέσης Εκπαίδευσης ΟΡΟΣΗΜΟ
Τα Φροντιστήρια ΣΤΟΧΟΣ
Το Κέντρο Ξένων Γλωσσών ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΦΛΟΥΡΑΚΗ
Το Computer City του Σπύρου Γάλλια
Τα ελαστικά και ζάντες Α. Τσομπάνογλου και Ε. Καπαράκης Ο.Ε
Το κρεωπωλείο  του Ιωάννη Σακκαδάκη
Το κατάστημα υποδημάτων και δερμάτινων Avantage
Το Κτηνιατρικό Κέντρο του Μιχάλη Π. Σπυριδάκη
Το Ραφείο «ΝΕΛΛΗ»
Το καφε-βιβλιοπωλείο ΠΑΡΟΔΟΣ
Το βιβλιοπωλείο Πάρι και Αθηνάς Κανουπάκη
Το super market Κούλας ΧΑΝΙΩΤΑΚΗ
Τέλος ευχαριστούμε όλο τον κόσμο που κόσμησε με την ενεργή παρουσία του αυτή την πολιτιστική έκρηξη στις αρχές της Άνοιξης και ιδιαίτερα τους Χουρδάκη Μιχάλη (Νίσπιτα) και Γαϊτανάκη Γιάννη για την παρουσία τους που μας υπενθυμίζει διαρκώς πως υπάρχουν ξωμάχοι των ιδιωμάτων και της γλωσσικής μας ταυτότητας.

Καραλιοπούλου Ανδρομάχη – Τζάβλας Μανόλης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου